RTV VEILIGHEID GAAT ALTIJD VOOROP!

Veiligheid begint bij jezelf

Gedurende elke rit opnieuw nemen we de veiligheid bij RTV serieus. Dit houdt in dat we de voorrangsregels respecteren, stoppen bij een rood stoplicht en andere verkeersdeelnemers netjes waarschuwen als we in aantocht zijn. Wielrenners hebben algemeen al een slechte naam. Laten wij het verschil maken.

RTV reanimatie- en AED cursus


Een deel van onze leden heeft al eens de cursus intern gevolgd o.l.v. Gerard Kosters (Instructeur Eerste Hulp / (P)BLS / AED. Hierbij wordt in een aantal stappen geleerd hoe te handelen in geval van een hartstilstand. Dit begint met contact proberen te maken met het slachtoffer, luisteren of het slachtoffer ademt. Is dat niet het geval start de reanimatie volgens de richtlijnen.

Op zaterdag 6 april 2024 werd de opfriscursus reanimeren gegeven aan 14 RTV leden, verdeeld in 2 groepen, die zich hiervoor hadden aangemeld. In de Brasseriezaal van De Rosmolen werd mondeling onderricht hoe te handelen gecombineerd met verhelderend beeld. Daarna kon de groep m.b.v. de reanimatie-poppen en trainings AED's de vaardigheden in de praktijk brengen. De voltallige groep behaalde opnieuw het certificaat. Een veilig idee tijdens onze clubritten maar zeker ook in de dagelijkse praktijk wanneer elke seconde telt. Dank aan allen!

E-mailen
Info