DIJKENSPORT

Over Dijkensport?  

"Dankzij de Dijken" heeft het land van Maas & Waal sinds 2000 een hardloopevenement: "De Dijkenloop". Het idee hiervoor werd geboren na de verhoging en verfraaiing van de dijken langs de Maas en de Waal tussen 1996 en 2000. "Dankzij de Dijken" dus!
De organisatie is vanaf de eerste editie al in handen van Stichting Maas & Waalse Dijkenloop.
In de loop der jaren is het hardlopen uitgebreid met skeeleren, bourgondisch fruitwandelen, wielrennen, bourgondisch fruitfietsen, ColorRun, triathlon en een BeweegFeest op zaterdag en zondag. In 2022 werd het Me-Moveren succesvol toegevoegd. Het doel is mensen te bewegen tot bewegen en hen ook te laten genieten van het prachtige dijkenlandschap.
Het motto is dan ook niet voor niets "Sportief genieten dankzij de dijken".
Om beter te laten zien dat Dijkensport meer doet dan alleen hardlopen, heet het Dijkenloop-weekend vanaf 2012 Dijkensport.nl. Kortom Dijkensport.nl is veel meer dan alleen een internationaal hardloopevenement.
NAAR DIJKENSPORT

RTV en Dijkensport? 

RTV heeft zich vóór de corona periode kunnen inzetten bij 2 mooie onderdelen. De ploegentijdrit voor de senior leden en het mtb parcours voor de juniorleden. Er was veel animo voor beide onderdelen. Door corona kon Dijkensport in 2020 en 2021 niet doorgaan. In 2022 werd het evenement weer gehouden maar werden de RTV onderdelen niet opgenomen om organisatorische redenen.

In 2023 gaan wij ons, samen met Dijkensport beraden, welke fiets-onderdelen we zouden kunnen toevoegen aan Dijkensport. Daar willen we weer een aantal jaren mee kunnen uitbouwen.

Via de onderstaande button kun je de mensen die zich met Dijkensport bezig houden makkelijk per e-mail bereiken. Heb je vragen of suggesties, stuur een e-mail.

E-MAIL STUREN.

 

E-mailen
Info